23 Şubat 2012 Perşembe

Hasan'ın Special Köftesi

Malzemeler

* 500 gr kıyma (döş eti)
* 1 su bardağı galeta unu
* 1 adet soğan (rendelenmiş)
* 1 yumurta
* 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
* 1/2 paket kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
* 2 tatlı kaşığı sumak
* 1'er çay kaşığı kekik-nane-pulbiber-karabiber-kimyon
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 3-4 dal maydanoz


Hazırlanışı

* Galeta unu , soğan,sarımsak ve yumurta bir kapta iyice karıştırılır.
* Kıyma , kabartma tozu , baharatlar ve tuz eklenerek 10 dk karışım yoğrulur.maydanoz eklenir.
* En az 1 saat bu karışım dinlendirilir.Daha sonra küçük parçalar alınarak avuç içinde 3-4 cm uzunluğunda işaret parmağı kalınlığında şekiller oluşturulur.
* Bir tavaya çok az yağ konulur.Tavanın iyice kızması sağlanır.Sonra köftelerin her tarafı çevrile çevrile pişirilir.
* Tercihen piyazla birlikte servis edilir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder