27 Şubat 2012 Pazartesi

Çiğ Köfte (Etsiz)

Malzemeler

* 1 kg ince esmer bulgur
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 2 yemek kaşığı biber salçası




* 4 adet domates (rendelenmiş)
* 1 adet soğan (rendelenmiş)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)

* 100 gr isot
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1 çay bardağı nar ekşisi
* 1 su bardağı yoğurt
* 2 yemek kaşığı kimyon
* 2 yemek kaşığı pulbiber
* 1 yemek kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı nane
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 tatlı kaşığı fesleğen
* 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
* Tuz (1 yemek kaşığı) salça tuzlu ise atmayın
* 5-6 dal maydanoz






Hazırlanışı

* Bir kaba bulgur alınır ve üzerine 2 su bardağı sıcak su konularak bulgurun yumuşaması sağlanır.
* Yumuşayan bulgura salça,domates,soğan,sarımsak ve isot eklenerek 10 dakika yoğrulur.
* Tuz eklenir.Salça tuzlu ise ona göre tuz eklenir veya eklenmez.Nar ekşisi ve yoğurt eklenerek yoğurmaya devam edilir.
* Zeytinyağı ve baharatlar eklenir ve yoğurulur.Kıvam kontrol edilir;dişe bulgur tanesi gelmiyorsa kıvam olmuştur.
* Doğranmış maydanozlar eklenerek karıştırılır.
* Parmaklar arasında şekillendirme yapılarak marul veya lavaş ekmeğiyle servis edilir.





 

1 yorum: