-- 1 paket spagetti
-- sıvıyağ
-- tuz
kaynayan suya tuz ve yağ eklenir.makarnalar 8-10 dakıka pişirilir.süzülüp soğuk sudan geçirilir.1-2 dakika yağda kavrulur.
Portuguaz Sos Malzemeleri ;
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı brunoise doğranmış soğan
1/2 yemek kaşığı domates salçası
4 orta boy domates (concasse hazırlanmış)
veya püre halinde
½ diş dövülmüş sarımsak
¼ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
100 ml (1 çay bardağı )koyu et suyu (fond de
veau)
1/2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1/2 yemek kaşığı soğuk
tereyağı (küçük parçalara ayrılmış)
Hazırlanması ;
- Tencereye veya tavaya yağ konur, soğanlar
hafif pembeleştirilir,
-
Domates salçası eklenir,
hafif kavrulur, domates ve sarımsak ilave edilip, 10
dakika kadar karıştırılarak kaynatılır,
- Koyulaştırılmış et suyu eklenir, karıştırılır,
2-3 dakika kaynatılır,
- Karabiber eklenir, lezzet kontrolü
yapılır, eksik varsa eklenebilir,
-
Kaynama
derecesinde tutulur, tereyağı ve maydanoz eklenip hemen
kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder