1 Kasım 2012 Perşembe

Portuguaz Soslu Spagetti

Spagetti ;

-- 1 paket spagetti
-- sıvıyağ
-- tuz

kaynayan suya tuz ve yağ eklenir.makarnalar 8-10 dakıka pişirilir.süzülüp soğuk sudan geçirilir.1-2 dakika yağda kavrulur.


Portuguaz Sos Malzemeleri ;


1 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı brunoise doğranmış soğan

 1/2 yemek kaşığı domates salçası

4 orta boy domates (concasse hazırlanmış) veya püre halinde

 ½ diş dövülmüş sarımsak

 ¼ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

 100 ml (1 çay bardağı )koyu et suyu (fond de veau)

 1/2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

 1/2 yemek kaşığı soğuk tereyağı (küçük parçalara ayrılmış)
 
 
Hazırlanması ;
 
 - Tencereye veya tavaya yağ konur, soğanlar hafif pembeleştirilir,
-  Domates salçası eklenir, hafif kavrulur, domates ve sarımsak ilave edilip, 10
dakika kadar karıştırılarak kaynatılır,
-  Koyulaştırılmış et suyu eklenir, karıştırılır, 2-3 dakika kaynatılır,
- Karabiber eklenir, lezzet kontrolü yapılır, eksik varsa eklenebilir,
- Kaynama derecesinde tutulur, tereyağı ve maydanoz eklenip hemen
kullanılır.


 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder