17 Kasım 2012 Cumartesi

Soğuk Tereyağ Soslu Tavuk Şinitzel

                    Soğuk tereyağ sosları daha çok uluslararası mutfakta kullanılmakta ve en çok da ızgara etlerin yanına ve sebzelerin yanında servis edilmekte..Bizim mutfağımızı düşününce çorbalarla da kullanılabilir diye düşünüyorum...

                     Soğuk tereyağ sosumuzu hazırlamak için 250 gr tereyağının oda ısısında iyice yumuşamasını bekliyoruz sonrasında bir mikser yardımıyla 2-3 dk. çırpıyoruz.içerisine yarım limon suyu , 1 çay kalığı tuz ve beyaz biber ekleyip 1-2 dk daha çırpıyoruz.yağlı kağıda rulo yaparak sarıyoruz.derin dondurucuda saklayıp istediğimiz zaman kullanabiliriz.
                      İstersek hazırladığımız tereyağ sosuna ezilmiş sarımsak katarak veya maydanoz ,dereotu gibi bitkilerle farklı tatlar katıp kullanabiliriz.Ben tavuk şinitzel'in yanına sarımsaklı ve maydanozlu denedim...


                      Tavuk Şinitzel için göğüs eti alıyoruz ve bıçakla ince dilimler kesiyoruz.Ne kadar
ince olursa Şinitzelimiz o kadar kıtır ve lezzetli olur.Dilimlediğimiz tavuklarımızı tuzlayıp az da kırmızı toz biber serpiyoruz.son olarak da galeta ununa iki yönünü da bulayarak kızgın yağda iki yönünü de kızarıyoruz..
Afiyet Olsun.........




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder