12 Aralık 2012 Çarşamba

Et Sote

Malzemeler

* 1/2 kg et (bonfile-antrikot)
* 1 tane soğan
* 2-3 tane sivri biber
* 3-4 tane domates
* tuz-kekik-pul biber


Yapılışı

* Önceden kızdırılmış ve az yağ konulmuş tavaya küçük jülyen şeklinde doğranmış etlerimizi koyuyoruz.Sallayarak 2-3 dakika pişiriyoruz.
* Brunoise (toplu iğne başı) şeklinde doğranmış soğan ve biberlerimizi etimize ekleyip 2-3 dakika daha sallayarak pişiriyoruz.
* Tavla zarı şeklinde doğranmış domatesi (kışın kabuğu soyulmamalı yazıl kabuğu soyulmalı) yemeğimize ekliyoruz.Tuzunu atıyoruz.10-15 dakika kapağını kapatarak pişiriyoruz.
*Pişen yemeğimize kekik ve pul biber ekliyoruz..
* Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder