28 Aralık 2015 Pazartesi

Beşamel Soslu Antrikot

Malzemeler

6 dilim antrikot
Beşamel sos
Kaşar peyniri rendesi
Tuz,kekik,karabiber,zeytinyağı

Hazırlanması

1-anrikot eti 1 cm kalınlığında dilimler kesilerek alınır. Etler 1kaşık zeytinyağı, yarım sarımsak rendesi,az karabiber ve kekikle2-3 saat marine edilir.
2- 1 tatlı kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı un renk değişmeden kavrulur,soğanla kaynatılıp soğutulmuş 1 bardak sütle beşamel sos hazırlanır.
3- Etler az yağ konulmuş tavada her bir yüzü 2şer dk pişirilir ve firn tepsisine alınır.
4- Üzerine 1er kaşık beşamel sos konulup kaşar peyniri konulur.200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet Olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder