9 Aralık 2015 Çarşamba

Balık Kroket


Malzemeler
- 4-5 Adet alabalık
- 1 Çay bardağı kaşar peyniri rendesi
- 2 Adet yumurta
- Tuz, karabiber-kekik
-Un ve galeta unu

Hazırlanışı

1) Balıklar yıkanıp pişirilir.Kılçıklarından ayıklanıp hamur kıvamına getirilir.
2) kaşar peyniri rendesini ilave edip karıştırmalıyız.
3) Tuz ve baharıtını eklıyoruz ve iyice yoğuruyoruz.(Kıvam cok yumuşak olursa galeta unu eklenebilir.)
4) Elde ettiğimiz hamurdan cevız büyüklügünde parçalar alıp ya yuvarlak ya da köfte şekli verip ; önce yumurtaya sonra una tekrar yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayıp kızgın derin yağda rengi altın sarısı olana kadar kızartmalıyız.

Not : - Yumurta çok iyi çırpılmış olmalıdır.
         - Un elenmiş olmalıdır.
         - Yağ kızdırılmış olmalıdır.
         - Resimler temsilidir :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder