29 Mart 2011 Salı

PATATES KROKET

Malzemeler
- 4-5 Orta boy patates
- 1 Tatlı kaşığı tereyağ
- 1 Çay bardağı kaşar peyniri rendesi
- 2 Adet yumurta
- Tuz, karabiber
-Un ve galeta unu

Hazırlanışı

1) Patatesler yıkanıp haşlanır.Ezilerek püre haline getirilir.
2) Tereyağını ve kaşar peyniri rendesini ilave edip karıştırmalıyız
3) Tuz ve baharıtını eklıyoruz ve iyice yoğuruyoruz.(Kıvam cok yumuşak olursa galeta unu eklenebilir.)
4) Elde ettiğimiz hamurdan cevız büyüklügünde parçalar alıp ya yuvarlak ya da köfte şekli verip ; önce yumurtaya sonra una tekrar yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayıp kızgın derin yağda rengi altın sarısı olana kadar kızartmalıyız.

Not : - Yumurta çok iyi çırpılmış olmalıdır.
         - Un elenmiş olmalıdır.
         - Yağ kızdırılmış olmalıdır.
         - Resimler temsilidir :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder