6 Mart 2014 Perşembe

Hollandez Soslu Sebzeli Bonfile

Malzemeler

1 parmak kalınlığında bonfile dilimleri ( sayı isteğe ve kişi sayısına bağlı)
- Zeytinyağı,limon suyu, karabiber, biberiye ve kekik ile bonfileyi 3 saat marine ediyoruz.

Hollandez Sos ; 1/2 bardak suya 2-3 tane beyaz biber 1 tatlı kaşığı limon suyu biraz tuz koyarak suyun yarısı buharlaşana kadar kaynatıyoruz.
Daha sonra benmari usulü (kap alttaki kaynayan suya dokunmamalı) bu suyu bir kaba koyup üzerine 2 tane çırpılmış yumurta sarısını hızlıca karıştırarak yediriyoruz.erittiğimiz ve beyaz keflerini aldığımız terağını önce damla damla sonra biraz daha hızlı şekilde bu karışıma yediriyoruz. Kıvam akışkan olmalıdır koyu olursa ılık suyla açabiliriz kıvamı. 

Sebzeler; havuç , patates ve ayvayı şekilli kesip soteliyoruz.

Son olarak marine ettiğimiz etleri az yağ koyduğumuz kızgın döküm tavada alt ve üstleri pişinceye kadar pişirip servis ediyoruz.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder