En sevdiğim tatlılardan birisi kabak tatlısı.Hem hafif hem de yapımı çok kolay.
Kabak tatlısı yaparken en önemli nokta Kabak seçimidir.Seçtiğimiz kabağın kabuğu ince ve damarlı olmamasına dikkat edin.
Malzemeler
* 1kg balkabağı
* 3 su bardağı şeker
* 2 adet karanfil
Süslemek için ; tahin ,ceviz kullanılabilir.
Yapılışı
* Kabak kesilir,soyulur ve dilimlenir.üzerine şeker konularak 4-5 saat ağzı kapalı olarak bekletilir.
* İçerisine karanfil atılarak 20 dakika pişirilir. ( su katılmaz ama dibi tutma riski olursa yarım bardak su konulabilir.)
* Cevizle süslenerek servisi yapılabilir.Tahin balkabağıyla çok güzel olur ama bazı insanların susam alerjisi olabilir buna dikkat edilmeli..ayrıca dondurma veya kaymakla da servisi yapılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder