Çinekop Tava
Öncelikle balık alırken dikkat edilmesi gereken bir kaç şeyi söylemek istiyorum :
- mevsim balığı satın alınmalı. mesela hamsi dağlara kar düşmeden alınmamalı zaten alsak bile aldığımız balık 1 sene öncenin dondurulmuş balığıdır.
- derisi gergin ve parlak olmalı..
- en önemlisi de gözleri canlı canlı olmalı..gözleri parlak ama çevresi kanlıysa yine o balığı almayın..
Ekim , Kasım ayları da sanırım Çinekop'un en yenilebilir ve taze bulunduğu mevsim...
Malzemeler
* 1 kg çinekop
* mısır unu
* tuz
* sıvı yağ
Hazırlanışı
* balıklar temizlenip yıkandıktan sonra tuzlanır ve mısır ununa bulanır. (mısır unu doğal ve Karadeniz bölgesinden olursa balığın lezzeti daha güzel olur).
* yağ konulmuş tavada balığın iki yüzü de pembeleşinceye kadar pişirilir.
* mevsim sebzelerinden hazırlanmış salatayla servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder