16 Kasım 2012 Cuma

Çinekop Tava

Öncelikle balık alırken dikkat edilmesi gereken bir kaç şeyi söylemek istiyorum :
  • mevsim balığı satın alınmalı. mesela hamsi dağlara kar düşmeden alınmamalı zaten alsak bile aldığımız balık 1 sene öncenin dondurulmuş balığıdır.
  • derisi gergin ve parlak olmalı..
  • en önemlisi de gözleri canlı canlı olmalı..gözleri parlak ama çevresi kanlıysa yine o balığı almayın..





     Ekim , Kasım ayları da sanırım Çinekop'un en yenilebilir ve taze bulunduğu mevsim...

Malzemeler


* 1 kg çinekop


* mısır unu


* tuz


* sıvı yağ


Hazırlanışı


* balıklar temizlenip yıkandıktan sonra tuzlanır ve mısır ununa bulanır. (mısır unu doğal ve Karadeniz bölgesinden  olursa balığın lezzeti daha güzel olur).


* yağ konulmuş tavada balığın iki yüzü de pembeleşinceye kadar pişirilir.


* mevsim sebzelerinden hazırlanmış salatayla servis edilir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder