- 2 su bardağı bulgur
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 2 kaşık salça
- tuz
- Tenceremize yağımızı koyarız.İnce ince doğradığımız soğan ve yeşil biberi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Sıcak suda bekletip kabuğunu soyduğumuz domateslerimizi küp şeklinde doğrayıp tenceremize ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra salça ve bulguru ekleyip sıcak suyu koyuyoruz.
- Tuzunu ekleyip kontrol ediyoruz.Ocağın altını kısarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Tencerenin dibinin tutmaması için ara ara pişme esnasında pilavı karıştırabiliriz.
Baharatlı Tavuk Bonfile
- 1 adet tavuk göğüs eti
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- tuz
- az miktarda karabiber-nane-kekik
- Diğer malzemeleri ekleyip iyice yediriyoruz.
- Tavaya yağ koyuyduğumuz yağ iyice kızınca tavukları ekleyip ortalama 5-6 dk sote ediyoruz.
Servis
* Bir kasenin tabanına soyelenmiş tavuktan bir miktar koyup üzerine bulgur pilavını dolduruyoruz ve servis tabağımıza ter çevirerek servisini yapıyoruz.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder