11 Şubat 2012 Cumartesi

Bulgur Pilavı Baharatlı Tavuk Bonfile ile

Bulgur Pilavı
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 kaşık salça
  • tuz

- Tenceremize yağımızı koyarız.İnce ince doğradığımız soğan ve yeşil biberi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Sıcak suda bekletip kabuğunu soyduğumuz domateslerimizi küp şeklinde doğrayıp tenceremize ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra salça ve bulguru ekleyip sıcak suyu koyuyoruz.
- Tuzunu ekleyip kontrol ediyoruz.Ocağın altını kısarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Tencerenin dibinin tutmaması için ara ara pişme esnasında pilavı karıştırabiliriz.

Baharatlı Tavuk Bonfile

  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • tuz
  • az miktarda karabiber-nane-kekik
- Gögüs etini ince 2-3 cm uzunluğunda olacak şekilde kesiyoruz.
- Diğer malzemeleri ekleyip iyice yediriyoruz.
- Tavaya yağ koyuyduğumuz yağ iyice kızınca tavukları ekleyip ortalama 5-6 dk sote ediyoruz.

Servis

* Bir kasenin tabanına soyelenmiş tavuktan bir miktar koyup üzerine bulgur pilavını dolduruyoruz ve servis tabağımıza ter çevirerek servisini yapıyoruz.






Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder