19 Şubat 2012 Pazar

Mantı

Malzemeler

Hamuru için ;

* 2.5 su bardağı un
* 2 yumurta
* 1/4 su bardağu su
* 1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı için ;

* 200 gr kıyma
* 1 adet soğan
* 2-3 dal maydanoz
* 1 çay kaşığı karabiber
* tuz


Üzeri için ;

* 2 kase yoğurt
* 2 diş sarımsak
* kırmızı toz biber
* Nane
* tereyağ



Hazırlanışı

* Un elenir ortası açılır ve yumurtalar kırılır.Tuz eklenir ve suyun yarısı eklenir.
* Önce yumurta parmak uçlarıyla iyice ezilir sonra yavaş yavaş un bu karışımın içine  katılarak yoğrulur.
* Hamur yaklaşık 20 dk yoğrulur.kıvamının olup olamdığını anlamak için hamur beze haline getirilir ve bıçakla tam ortadan kesilir.Eğer hava boşluğu yoksa hamurumuz olmuş demektir.
* Hamurumuzu 30 dk dinlendiriyoruz.
* Bu sırada soğan ve maydanoz ince ince doğranır.kıymaya eklenir.Tuz ve karabiber eklenerek iyice karıştırılır.
* Dinlenen hamurumuzu alıp 2 eşit parçaya bölüyoruz.Her bir parçayı 1 mm den bıraz daha ince açıyoruz.Açarken hızlı olmayız hamuru kurutmamalıyız.Açılan hamurumuzu 2 cm kare şeklinde kesiyoruz.
* Kesilen hamurumuza iç harcımızdan az az koyuyoruz. Hamurun aynı yondeki köşelerini baş parmak ve işaret parmağımızla sıkıp , ortada birleştiriyoruz.
* Şekillendirdiğimiz hamurlarımızı yağ eklediğimiz kaynayan suda 10 dakika pişiriyoruz.
* Yoğurdu düzleştiriyoruz.İçine dövülmüş sarımsağımızı ve tuz ekliyoruz.Mantımızın üzerine yayıyoruz.
* Bir tavada tereyağını eritip nane ve toz kırmızı biberi ekleyip bir miktar yakıyoruz ve mantımızın üzerine koyarak servis yapıyoruz.
* Afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder