19 Mayıs 2012 Cumartesi

Karalahana Çorbası




               Annemin favori yemeği :))  sadece annemin değil belki de Karadeniz'deki hemen her evin en çok pişirilen çorbasını yaptım bugün..Karalaha Çorbası yaparken lahanaların kartlaşmamış olmasına dikkat edin.ayrıca mısır yarması ve ununu da Karadenizden edinirseniz çorbanız daha lezzetli olur.


Malzemeler

* 10-15 yaprak kara lahana
* 1 su bardağı barbunya fasulye
* 1 adet soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 su bardağı mısır yarması
* 1 çay bardağı mısır unu
* tereyağ + sıvıyağ
* pul biber + tuz


Hazırlanışı


* Soğan ince ince doğranır sıvı yağ konulmuş tencerede kavrulur daha sonra 10 dakika pişirip süzdüğümüz fasulyelerimizi yine ince ince doğradığımız karalahanalarımız tencereye ekleyip 1-2 dakika kavuruyoruz.

* Üzerine 2.5 litre sıcak suyu ekleyip 25 dakika pişiriyoruz.

* Çorbabımıza 2 diş sarımsağı bütün olarak , mısır yarmasını , mısır ununu ve tuzunu ekleyip 30 dakika daha pişiriyoruz.

* Lezzet kontrolü yaptıktan sonra tereyağ ve pul biber ekleyip çorbamızın altını kapatıyoruz.








Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder