24 Ağustos 2010 Salı

İncir Kabağı Sevdi

Malzemeler
  • ½ kg İncir
  • 500 gr Balkabağı 
  • 1 su bardağı Ceviz içi
  • 2 su bardağı şeker 
  • 2 adet portakal 
  • 2 tatlı kaşığı Tarçın 
  • 8-10 tane Karanfil 
  • 320 gr bitter çikolata 
  • 1 yemek kaşığı bal 
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (tuzsuz)

Hazırlanması


1) Balkabağı yıkanır ve kabukları soyulur.

 2) İnce ince dilimlenir.

 3) 1 adet portakalın suyunu sıkıp tencereye koyduğumuz kabak,şeker ve karanfillerin üzerine ekliyoruz.

 4) Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar 70-80 dk pişirilir.

 5) İncirleri yıkadıktan sonra 1 adet portakalın suyuyla 1-2 dk kaynatılıp yumuşatılır.

 6) Balkabakları bir çatal yardımıyla iyice ezilip içine ceviz içi ve tarçın eklenir; karıştırılır.

 7) İncirler tepe kısımlarından kesilip hazırlanan iç malzemesi incirlerin içine doldurulur.

 8) Ayrı bir kapta benmari usulü çikolata sos hazırlanır.İncirlerin üzerine dökülür.

 9) Antep fıstığı tozuyla süslenerek servis edilir.

Çikolata Sos

1) Bitter çikolata kastrola alınır benmari usulü eritilmeye başlanır.

 2) 2/3 ü eriyince içine bal ve tereyağ eklenir.

 3) Tamamen eriyince ocaktan alınıp 1-2 dk karıştırlır.

Not : Şeker bir tavada eritilip bir kaşık yardımıyla hazırladığımız tatlının üzerine gezdirilerek süsleme yapılabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder