25 Ağustos 2010 Çarşamba

MISIR ÇORBASI

Bu çorbayı bir öğrencimin babaannesinden aldım.Ferahlatıcı bir çorba...Karadenizde bolca tüketilen bir çorba mısır çorbası...bu tarif  Bayburt yöresine özgü.


Malzemeler : 1 su bardağı mısır (ermiş-kurutulmuş) , 1 su bardağı gendime (buğday) , 1 adet soğan , 1 kg yogurt , tarhun otu ,sıvı yağ , tuz




















Yapılışı

  • Bir gece önceden ıslatılmış mısır ve gendimeyi üzerine 2lt su koyarak haşlayınız.
  • Pişmesine yakın ortalama 20 dk sonra yoğurdu akıcı kıvam elde edene kadar sulandırıp süzgeçten geçirip çırpınız ve yavaş yavaş çorbaya ekleyiniz.(burada çorbanın kesilmemesi için dikkat edilmesi gereken nokta ocağın altının kısılması terbiye yapar gibi corbadan yoğurda bir miktar ekleyip sonra hızla karıştırarak yoğurdu çorbaya eklemektir.)
  • Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğan yağda kavrulmalı soğanlar pembeleşince tarhun otu eklenip ocağın altını kapatınız.
  • Hazırladığımız bu karışımı çorbaya ilave ediniz.
  • Çorbanın kıvamı yoğun olmuşsa biraz sıcak su ekleyerek açmalıyız.Tuzunu atıp kısık ateşte 5 dk pişmeye bırakınız.

Artık çorbamız hazır... Afiyet olsun... Tarhun otu bu çorbaya çok güzel bir tat katıyor...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder