6 Ocak 2011 Perşembe

KREM KARAMEL

MALZEMELER

1 lt Süt
4 yumurta sarısı
2 T.kahvesi fincanı nişasta
1 bardak şeker
1 paket vanilya

KARAMEL İÇİN

1 su bardağı şeker

YAPILIŞI

1) Süt ocağa konulup ısıtılır.Bu arada şeker ve yumurta sarıları çırpılır.
2) Yarım bardak suyla ezilmiş nişasta yumutalı karışıma eklenir ve şeker eriyene kadar çırpılır.
3) Süt kaynayınca 1 kepçe süt elde ettiğimiz karışıma dökülür ve karışım sütün içerisine boşaltılır.
4) Süt krema kıvamını alıncaya kadar karıştırılır ve altı kapatılarak vanilya eklenir.2 dk. çırpılır.
5) Bir tavaya şeker konulur ve karamelize olana kadar ocakta tutulur.Karamelize olan şekeri özel krem karamel kalıplarımıza kalıbımız yoksa çok küçük cam kaselere 1'er tatlı kaşığı paylaştırırız.
6) Son olarak hazırladığımız kremamızı kalıplarımıza boşaltırız.30 dk sonra buzdolabına koymalıyız.

Not : Tatlı en az 6 saat sonra tüketilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder