25 Ocak 2011 Salı

Et Sarma

Malzemeler

4 adet bonfile dilimi (kontrfile-antrıkot da olur)
1 adet soğan
100 gr galeta unu
3-4 dal maydanoz
2 adet domates
2-3 adet mantar
kırmızı toz ve pul biber
karabiber
şalça

Garnitür olarak yanında pirinç pilavı ,ızgara yeşil biber kullanılabilir.

Yapılışı

1) Galeta unu , ince doğranmış soğan ve maydanoz ,doğranıp sote edilmiş mantar , tuz, karabiber ve pul biberden iç harç yapılır.
2) Gonfile dilimleri dövülerek açılır.tuz ve toz kırmızı biberle hafifçe yoğrulur.iç harç yeterince konulur.Sarma sarar gibi sarılır.Bir iple 2 yerinden bağlanır.
3) Kızgın yağda sarılan bonfileler renk değiştirinceye kadar kızartılır.
4) Bonfileler fırın tepsisine alınır.Salçaya su eklenerek karıştırılır bonfilelerin üzerine gezdirilir.200 C de 45 dk pişirilir.İpler kesilerek çıkarıtlır.
5) Kalan iç harç fırında pişirilmiş çekirdekleri çıkarılmış domateslerin içine doldurulur.
6) Et sarma garnitürlerle birlikte servis tabağına alarak servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder