21 Mart 2011 Pazartesi

Kasefeli Kırmızı Toplar

                        

    Kasefe Erzincan'da yapılan gaysefe, gasefe olarak da söylenen ,kayısıdan yapılan yöresel bir tatlı.
                             
    Piyasada paketlenmiş olarak satılan kayısıdan sakın denemeyın :) Kasefe için Erzincan'da ya bir tanıdığınız vasıtasıyla kayısı temin edebilirsiniz ya da yolunuz Erzincan'a düşerse kuruyemişçilerde bulabilirsiniz.


Malzemeler

3 adet portakal
6 adet domates
3 Türk Kahvesi fincanı şeker
1 yemek kaşığı salep
1 portakal kabuğu rendesi

Kasefe için ;

2 su bardağı kuru kayısı
1 T. Kahvesi fincanı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
200 gr ceviz

Yapılışı

1) Domatesler yıkanıp kaynayan suda blanching (ön haşlama) yapılır ve kabukları soyulur.
2) Domatesler tepe noktalarından kesilip çekirdekleri bir kaşık yardımıyla çıkarılır.
3) Portakalların bir tanesinin kabuğu rendelenir ve portakalların suyu sıkılır.İçerisine salep ve şeker eklenir.Bir tencereye alınarak domatesler bu karışımın içerisinde 15 dk kadar pişirilir.
4) Ayıklanıp 10 dk sıcak suda bekletilen kayısılar küçük küçük doğranıp bir tencereye alınır. Şeker eklenir.Üzerine çıkana kadar su konulur ve suyunu çekene kadar pişirilir.
5) Pişmiş kayısılara eritilmiş tereyağı ve dövülmüş cevizin bir kısmı eklenir.
6) Hazırlanan kasefeler  pişmiş domateslerin içine doldurulur.
7) Üzeri dövülmüş cevizle süslenerek servisi yapılır.







2 yorum: