2 Ağustos 2011 Salı

Ayran Aşı Çorbası

Malzemeler

2 su bardağı bugday (gendime)
1 su bardağı nohut
2.5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı nane
5-6 dal dereotu
sıvı yağ
tuz


Hazırlanışı

1) Bugday yıkandıktan sonra üzerini 4 parmak geçecek kadar su konularak ocağa kaynamaya bırakılır.
2) 25 dk kaynadıktan sonra bir gece önceden ıslatılmış nohut eklenir ve buğday ve notut pişene kadar ortalama 40 dakıka pişirilir.Tuz eklenir ve ocak kapatılır.
3) Çorbamız ılıyınca tuz ,yağ ve tane eklenerek çırpılmış yoğurdumuz terbiye yapar gibi çorbamıza eklenir.İyice karıştırılır.
4) Son olarak elimizle küçük küçük kopardığımız dereotlarını çorbamıza ekleyip çorbamızı buzdolabına kaldırıyoruz. Afiyet Olsun...

Not : Ayran aşı  çorbası durdukça koyulaşabilir.Ilık su ekleyerek tekrar kıvamını ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder