Malzemeler
10 tane dolmalık yeşil biber
1 su bardağından 1 parmak eksik pirinç
1 tane soğan
100 gr kıyma
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
4 dal maydanoz
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı nane
1/2 tatlı kaşığı karabiber
Bir tutam reyhan
Bir tutam pul biber
Tuz
Yapılışı
1- ince kıyılmış soğan yağda kavrulur , pembeleşmeye yakın pirinç eklenir pirinç tıkır tıkır olunca kıyma eklenir ve kıyma da pişince ocağın altı kapatılır.
2-ince kıyılmış maydanoz, tüm baharatlar ve tuz eklenir karıştırılır.
3-son olarak içleri boşaltılmış biberlerin içerisine bir tatlı kaşığı yardımıyla iç harç doldurulur ve uygun büyüklükte bir tencereye dizilir üzerine 2 su bardağı sıcak su eklenerek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder