27 Şubat 2016 Cumartesi

Kelle Paça

Malzemeler

2 kg pişmiş kelle eti
1 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1 kg yoğurt
150 gr kelle+tereyağı
Kemah tuzu (iyotsuz tuz)

Yapılışı
1-kelle taş fırında pişirilir et ayıklanır ve doğranır.
2-ortalama 2,5-3 lt kemik suyu bir tencereye ocağa konulur.kaynamaya başlayınca un+yumurta sarısı+yoğurt karışımı tencereye usulüne uygun eklenir.etler eklenir ve 1-2 taşımalı kaynatılır.
3-tuzu ayarlanır ve yağı eklenir.

Sirke ve sarımsakla servis edilir.

Bu çorbanın püf noktaları kelle etinin mutlaka fırınlanmış olması ve Kemah tuzu kullanılması. Kemah tuzu bulamazsanız iyotsuz kaya tuzu kullanabilirsin.

Afiyet Olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder