16 Nisan 2011 Cumartesi

Paçanga Böreği

Malzemeler
2 adet yufka
7-8 dilim pastırma
1 adet domates
2 adet sivri biber
50-100 gr kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı

1) Yufkaların her biri 8 ya da 10 parçaya bölünür.
2) Domatesler ve biberler küçük küp şeklinde doğranır.
3) Her yufkanın içerisine domates,biber,yarın dilim pastırma,kaşar peyniri rendesi konulur.
4) Yufka geniş kenardan başlanarak ince hafif içe kıvrılır sonra sivri uca doğru sarılır.Uç kısmı hafıs suya batırılarak yaışması sağlanır.
5) Kızgın az yağda iki tarafı da pembe den biraz koyu renkte kızartılır.

Not: - Yağ kızgın olmalıdır.
        - Sebzelere fazla tuz atılmasa da olur.Pastırmanın tuzu yetebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder