Malzemeler
* 1/2 lt süt
* 50 gr tereyağı
* Zeytinyağı
* Tuz
* Karabiber ,kırmızı pulbiber
* 1 tatlı kaşığı köri
* Kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı
* Zeytinyağı ve baharatlar karıştırılır ve bagetlere bulanarak 1 saat marine edilir.
* Tavuklar kızgın az yağda sote edılerek pişirilir.
* Ayrı bir tavada yağ eritilir , un elenerek karıştırılır.Bir miktar tuz eklenır,
yavaş yavaş süt eklenerek hızlıca karıştırılır.akışkan krema kıvamına gelınce ocaktan alınır.
* Yağlanmış fırın tepsisine tavuklar alınır.Üzerlerine beşemal sos dökülür ve kaşar peyniri rendesi de konularak fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Garnitür : Yanına patates kızartması , sote jülyen (kibrit çöpü) doğranmış kırmızı biber ve çarliston biber ; buharda pişirilmiş brokoli verilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder