5 Mart 2012 Pazartesi

Ispanaklı Tulumlu Börek

 Bugün Erzincan Tulum peyniri ve ıspanakla eşimin yaptığı çok güzel bir tarifi paylaşmak istiyorum..Peynir olarak mutlaka Erzincan tulum peyniri kullanılması gerekir aksi halde böreğin tadı istenilen düzeyde olmaz.


Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 500 gr ıspanak
  • 200 gr Erzincan tulum peyniri
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ


Hazırlanışı

  • Ayıklayıp yıkadığımız ıspanaları az suyla bir tencerede 5 dk pişirip, doğruyoruz.
  • Tulum peynirini de ufalayarak ıspanaklara ekliyoruz ve iç harcımız hazır oluyor.
  • Ayrı bir kapta yumurta,süt ve yağı çırparak karışım hazırlıyoruz.
  • orta boy bir ısıya dayanıklı bır cam kap alarak ilk yufkamızı parçalayak cam kaba yayıyoruz.Üzerine iç harcımızı yayıyoruz.
  • Hazırladığımız karışımın 1/4'ünü harcın üzerine gezdiriyoruz.
  • Diğer yufkamızı da parçalayarak harcımızın üzerini tamamen kapatıyoruz.Kalan karışımı da yufkaların üzerine gezdiriyoruz.200 derecede  üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder