Malzemeler
- 2 adet yufka
- 500 gr ıspanak
- 200 gr Erzincan tulum peyniri
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
- Ayıklayıp yıkadığımız ıspanaları az suyla bir tencerede 5 dk pişirip, doğruyoruz.
- Tulum peynirini de ufalayarak ıspanaklara ekliyoruz ve iç harcımız hazır oluyor.
- Ayrı bir kapta yumurta,süt ve yağı çırparak karışım hazırlıyoruz.
- orta boy bir ısıya dayanıklı bır cam kap alarak ilk yufkamızı parçalayak cam kaba yayıyoruz.Üzerine iç harcımızı yayıyoruz.
- Hazırladığımız karışımın 1/4'ünü harcın üzerine gezdiriyoruz.
- Diğer yufkamızı da parçalayarak harcımızın üzerini tamamen kapatıyoruz.Kalan karışımı da yufkaların üzerine gezdiriyoruz.200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder