27 Mart 2012 Salı

Tiramisu

              Çok güzel sonuç aldığım bir tarifi paylaşmak istiyorum.Tarifi kendim oluşturdum.Tarifte hazır pandispanya da kullanabilirsiniz  , kendiniz de pandispanyasını hazırlayabilirsiniz. Pandispanya tarifi için tıklayın.

Malzemeler

* 1 adet pandispanya
* 1 ölçü pastacı kreması
* 250 gr labne peyniri
* 3 yemek kaşığı pekmez
* 2 yemek kaşığı neskafe
* 1 yemek kaşığı türk kahvesi
* 1 paket krem şanti
* kakao


Öncelikle pastacı kremasını anlatmak istiyorum :

- 2 su bardağı süt kaynatılır,ayrı bir kapta 2 yumurta,1 su bardağından 1 parmak eksik şeker ve 70 gr un ( tepeleme 3.5 yemek kaşığı) iyice karıştırılır.terbiye yapar gibi bu karışım süte eklenir.1-2 dakika karıştırlır ve ocağın altı kapatılır.1 paket vanilya ve 100 gr tereyağ eklenir ; bir mikser yardımıyla en az 3-4 dakıka çırplır.


Hazırlanışı

* 1 bardak ılık su , neskafe ve 1 yemek kaşığı şeker bir kapta malzemeler eriyene kadar karıştırılır.pandispanyanın alt  iyice ıslatılır.
* krema, labne peyniri, krem şanti, pekmez derin bir kapta iyice karıştırlır.bu karışımın bir kısmı pandispanyanın arasına sürülür.
* pandispanyamız bir pandispanya pişirme çemberine oturtulur.(pişirdiğimiz çember uygun olur)kalan neskafe karışımından bir miktar pandispanyanın üstüne gezdirilir.
* kalan krema karışımı pandispanyanın üzerine yayılır ve tiramisu dolaba kaldırılır.servis etmeden önce üzerine kakao serpilerek servisi yapılır.

Afiyet olsun....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder