5 Mart 2012 Pazartesi

Piyaz




                   Özellikle köftelerin ve ızgaraların yanında tamamlayıcı ve besin değeri yüksek bir ürün piyaz...


Malzemeler

  • 500 gr fasulye
  • 1 adet soğan
  • 1 adet limon
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • pulbiber
  • tuz



Hazırlanışı

  • Akşamdan ıslattığımız fasulyeleri 45 dk. pişiriyoruz.Burada fasulyelerin iyice ezilip dağılmamasına dikkat ediyoruz.
  • Geniş bir kaba aldığımız fasulyelerin üzerine yarım ay şeklinde doğradığımız soğanı ,büyük parcalar halinde doğradığımız maydanozu ,  limonun suyunu, zetinyağını , pulbiber ve tuzu ekliyoruz.iyice karıştırıyoruz.







       






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder