1 kg levrek
2 lt su
1/2 limonun suyu
2 tane karabiber
1 havuç
2 tane defne yaprağı
1 pırasa
1 soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tepeleme un
50 gr tereyağ
100 gr mantar
Yapılışı
1- balıklar su konularak havuç,tane karabiber,defne yaprağı ve bütün soğanla 20 dk haşlanır.etleri ayıklanır suyu soğumaya bırakılır.
2- mantar yıkanır ve küp şeklinde doğranır sote edilir.
3- ayrı bir tencerede yağ eritilir un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.1 bardak soğuk suyla un açılır balık haşlama suyu ilave edilir,limon suyu eklenir ve kaynayana kadar karıştırılır.mantr ve balık eti ilave edilir,tuzu ayarlanır.
4- 10 dk pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder