12 Ekim 2015 Pazartesi

İşkembe Çorbası

Malzemeler

1 kg işkembe
2 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı un
2,5 lt su ayrıca 1 su bardağı soğuk su
5 diş sarımsak
1 tane soğan
4 çorba kaşığı sirke
1 limonun suyu


Yapılışı

1- İşkembe düdüklü tencerede 25 dk haşlanır suyu atılır ve küçük küçük doğranır.
2- bir tencerede yağ eritilir un konulur ve kavrulur.soğuk suyla açılır ve diğer su eklenir.kaynayana kadar karıştırılır.
3- işkembe,bütün soğan,sarımsak ce sirke eklenir 15-20 dk kaynatılır.
4- tuzu ayarlanır,limon suyu katılır ve ocağın altı kapatılır.

Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder