15 Mart 2016 Salı

Evde Lahmacun


2 yufka
250 gr kıyma
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
1 kırmızı,1 yeşil biber ince doğranmış
1 diş sarımsak rendelenmiş
Tuz 
karabiber

Yufkaların arasına sürmek için;
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardagi su
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ

Yapılışı

1-firın tepsisine ilk yufka serilir,kenarlari düzeltilerek orta kısımlara konulur.hazırladığımız sıvı harç sürülür. Diğer yufka da ayni şekilde serilir.

2- kalan malzemeleri harç yapıp suyunu ekleyip yufkaların üzerine yayıyoruz.isteğe bağlı yufkaları 2'ye veya 3'e bölebiliriz.

3-200 derece fırında kıymaları pişene kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Not: biz yuvarlak kesip pişirdikleri daha ekonomik olması için ben tüm tepsiyi kullanarak yazdım tarifi. İsterseniz yuvarlak da yapabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder