Evde Lahmacun
2 yufka250 gr kıyma1 soğan1 yemek kaşığı salça1 kırmızı,1 yeşil biber ince doğranmış1 diş sarımsak rendelenmişTuz karabiber
Yufkaların arasına sürmek için;1/2 çay bardağı sıvı yağ1/2 çay bardagi su2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
Yapılışı
1-firın tepsisine ilk yufka serilir,kenarlari düzeltilerek orta kısımlara konulur.hazırladığımız sıvı harç sürülür. Diğer yufka da ayni şekilde serilir.
2- kalan malzemeleri harç yapıp suyunu ekleyip yufkaların üzerine yayıyoruz.isteğe bağlı yufkaları 2'ye veya 3'e bölebiliriz.
3-200 derece fırında kıymaları pişene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Not: biz yuvarlak kesip pişirdikleri daha ekonomik olması için ben tüm tepsiyi kullanarak yazdım tarifi. İsterseniz yuvarlak da yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder