Aslında yaz aylarında daha çok tüketilen bir çorba...Türk mutfağını uluslararası mutfaklardan ayıran önemli özelliklerden biri de çorbalarda süt-krema yerine yoğurt kullanılmasıdır.Yoğurt çorbalara hem serinlik verir hem de çorbayı daha hafif yapar..
Malzemeler
* 1 çay bardağı pirinç
* 2 litre su
* 1 kase yoğurt
* 1 yumurta sarısı
* 1 kaşık un
* 1 yemek kaşığı tuz
üzeri için ; 1 kaşık tereyağ
2 kaşık nane
Yapılışı
* Pirinci iyice yıkadıktan sonra 2 lt suyla birlikte tencereye koyuyoruz.Et suyu varsa kullanabilirsiniz.
*Pirinçler pişince derin bir kasede pütür kalmayana kadar çırptığımız yoğurt-un ve yumurta sarısını çorbamıza ekiliyoruz.(önce çorbadan 1 kepçe kaseye alıyoruz karıştırıyoruz sonra da bu karışımı çorbaya yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırıyoruz.
* Tuzunu ekliyoruz ve 2 dk. karıştıra karıştıra pişiriyoruz.
* bir tavada tereyağ ile naneyi yakıyoruz ve ister çorbamıza istersek serviste kaselere ekliyoruz.
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil