25 Mart 2015 Çarşamba

İçli Köfte

Malzemeler

Düğü (Çiğ köftelik bulgur) 2 su bardağı
İrmik yarım su bardağı
Su (sıcak) 1 su bardağı 
Patates (haşlanmış) 1 tane
Yumurta 1 tane
Un 1 yemek kaşığı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Biber salçası 1 yemek kaşığı
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Kırmızı biber 1 tatlı kaşığı
Kimyon 1 çay kaşığı

İç Malzemeler

Kıyma  300 gr
Soğan 3 adet
Tereyağ 125 gr
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Kırmızı biber 1 tatlı kaşığı
Ceviz 1 su bardağı
Maydanoz 5-6 dal

Yapılışı

İçin hazırlanması

1- soğanlar ince doğranır,yağda sarartılır.kıyma ilave edilir.kıyma pişince baharatlar eklenir.ceviz ve maydanoz eklenir.soğumaya bırakılır. Harç soğuk olmalı

Köftenin hazırlanması

1-bulgur ve irmik bir tencereye konulur.1 su bardağı sıcak su ilave edilir ve katıştırılır . Kapağı kapatılarak 15 dk yumuşaması beklenir.

2- haşlanmış patates rendelenir.bulgurun içine patates,yumurta,un,tuz,baharatlar ve salça konularak iyice yoğrulur.yoğrulurken el ara ara ıslatılır.

3-yumuşayınca ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp baş parmağımızı içine sokarak çevire çevire oyulur.içerisine hazırladığımız içten doldurarak yumurta şekli verilir.bunu yaparken elimizi az az ıslatmalıyız.

4- hazırladığımız köfteleri derin kızgın yağda hafif kahverengi oluncaya kadar 3-4 dk kızartıyoruz.

Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder