Düğü (Çiğ köftelik bulgur) 2 su bardağı
İrmik yarım su bardağı
Su (sıcak) 1 su bardağı
Patates (haşlanmış) 1 tane
Yumurta 1 tane
Un 1 yemek kaşığı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Biber salçası 1 yemek kaşığı
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Kırmızı biber 1 tatlı kaşığı
Kimyon 1 çay kaşığı
İç Malzemeler
Kıyma 300 gr
Soğan 3 adet
Tereyağ 125 gr
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Kırmızı biber 1 tatlı kaşığı
Ceviz 1 su bardağı
Maydanoz 5-6 dal
Yapılışı
İçin hazırlanması
1- soğanlar ince doğranır,yağda sarartılır.kıyma ilave edilir.kıyma pişince baharatlar eklenir.ceviz ve maydanoz eklenir.soğumaya bırakılır. Harç soğuk olmalı
Köftenin hazırlanması
1-bulgur ve irmik bir tencereye konulur.1 su bardağı sıcak su ilave edilir ve katıştırılır . Kapağı kapatılarak 15 dk yumuşaması beklenir.
2- haşlanmış patates rendelenir.bulgurun içine patates,yumurta,un,tuz,baharatlar ve salça konularak iyice yoğrulur.yoğrulurken el ara ara ıslatılır.
3-yumuşayınca ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp baş parmağımızı içine sokarak çevire çevire oyulur.içerisine hazırladığımız içten doldurarak yumurta şekli verilir.bunu yaparken elimizi az az ıslatmalıyız.
4- hazırladığımız köfteleri derin kızgın yağda hafif kahverengi oluncaya kadar 3-4 dk kızartıyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder