27 Mart 2015 Cuma

Ispanaklı Beşamel Soslu Ekmek Dilimi

Malzemeler

1 ekmek (dilimlenmiş)
1 yemek kaşığı tereyağ
100 gr kaşar peyniri rendesi
500 gr ıspanak
1 adet soğan

Beşamel sos için;

1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un 
1 su bardağı soğuk süt
Tuz (çok az)

Yapılışı

1- soğan küçük küçük doğranır sotelenir.iri doğranmış ıspanaklar konulur ve 3-4 dk daha sorelenir,tuz atılır ocak kapatılır.

2- ekmekler tepsiye dizilir.üzerine fırçayla eritilmiş tereyağ ve karabiber sürülür.

3- hazırladığımız harç ekmeklerin üzerine paylaştırılır.üzerine de beşamel sos yayılır ve kaşar peyniri rendesi dökülerek fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir.



Beşamel sos :bir tavada yağ eritilir , un elenerek karıştırılır.Bir miktar tuz eklenır,
yavaş yavaş süt eklenerek hızlıca karıştırılır.akışkan krema kıvamına gelınce ocaktan alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder