6 Nisan 2015 Pazartesi

Künefe

Malzemeler (5 kişilik)

350 gr tel kadayıf
100 gr tereyağ
250 gr tuzsuz yağlı günlük peynir

Şerbet için 

1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1/8 limon
Tüm mslzemeler bir tencereye konulur,tencerenin dibi görünene kadar karıştırılır.bundan sonra kaşık sokulmaz tencereye.20 dk kaynatılır ve soğutulur.

Yapılışı; tereyağı ile künefe kalıpları yağlanır, kalan yağ eritilir ve ince doğranmış kadayıflara bu yağ didikleyerek yedirilir.
Kalıpların altına bir miktar kadayıf serilerek bastılırılır üzerine rendelenmiş peynir serilir ve onun üzerine de tekrar kadayıf serilir iyice bastırılır.
230 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Fırından alınır alınmaz soğuk şerbet dökülür.

Afiyet Olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder