26 Nisan 2015 Pazar

Lokma Tatlısı

Malzemeler

250 gr un
1/2 paket yaş maya
1 su bardağı + 1/4 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı eritilmiş tereyağ

şurup için

3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1/8 limon


Yapılışı

1- Şeker, su ve limon suyu bir tencerede eriyinceye kadar karıştırılarak kaynamaya bırakılır.
 Kaynamaya başladıktan sonra ateş kısılarak 5 dakika daha kaynatılır, ateşten alınır ve soğumaya bırakılır.
2- Maya  ılık suyla eritilir.
  şeker, maya ve eritilmiş tereyağ ile birlikte tuz ve şeker eklenir son olarak da un eklenir.Ilık bir yerde mayalanmaya bırakılır.en az 30 dk
3-  Mayalandıktan sonra karıştırılarak tekrar dinlendirilir. Sıvı yağ, kızartma tenceresinde kızdırılır.derin yağ olmalı.
Yağa batırılmış bir çay kaşığıyla avucumuzun baş ve işaret parmağımızın arasından çıkardığımız hamurdan bir parça alınarak kızgın yağa atılır ve Altın sarısı renk alıncaya kadar kızartılır.soğumuş şurubun içerisine atılıp 2-3 dk bekletilir ve servise alınır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder