20 Nisan 2015 Pazartesi

Dondurmalı İrmik Helvası

Malzemeler


500 gr irmik
250 gr tereyağ
1 su bardağı su
3,5 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
Dondurma 
Süslemek için antep fıstığı ezmesi


Yapılışı

1-) su şeker ve süt ocağa konulur ve kaynatılır.
2-) ayrı bir tencerede tereyağ eritilir.irmik eklenir koyu kahverengi oluncaya kadar kavrulur.süt bu karışıma dökülür ve karıştırılır.irmik sütü çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir.
3-) 5 dk da bir karıştırılır irmik soğuyana kadar.
4-) bir kalıba bastırılarak tabağa konulur.dondurma ve fıstık tozuyla servis edilir.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder