24 Nisan 2015 Cuma

Özbek Pilavı



Malzemeler

2 adet kuzu incik (250 gr et olmalı)
3 su bardağı et suyu (incikleri haşladığımız olabilir)
2 su bardağı pirinç
2 adet havuç
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz-karabiber-zeytinyağ


Yapılışı 

1) Kuzu incikler düdüklü tencerede 25 dk haşlanır.suyu bir kenara ayrılır et didiklenir.

2) soğan ince doğranır,havuç jülyen doğranır,sarımsak ince ince doğranır.

3) tencereye zeytinyağı konulur sırayla soğan havuç ve sarımsak kavrulur.

4) salça ve kimyon eklenip kavurmaya devam edilir.Yıkadığımız pirinç,tuz ve karabiber eklenir.incik etleri konulur,et suyu eklenir ve pişirmeye bırakılır.

5) pilav suyunu çekince ocağın altı kapatılır ve tereyağ eklenerek demlenmeye bırakılır.



Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder