1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı kaşar
1 diş sarımsak
Tuz
Pane için
2 adet yumurta
1 su bardağı galera unu
1 çay bardağı kahvaltılık gevrek
Yapılışı
1- tavuk 30 dk düdüklü tencerede haşlanır.didiklenir ve robottan çekilir.
2- yağ eritilir un eklenir ve sarartılmadan kavrulur.soğuk süt beşamrl sos yapar gibi eklenir.
3- bu karışım soğuyunca diğer tüm malzemeler ile karıştırılır ve yoğrulur
4- şekillendirildikten sonra önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta unu ve dövülmüş gevreğin karışımına bulanır.bu işlem 2 kez tekrarlanabilir.
5- buzlukta 1 saat dinkendirildikten sonra kızgın yağda kızartılır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder